Закарпаття – третє по Україні за цінами на овочі
09.03.2019 09:48
277
0
Про таке повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
До овочего кошику ввійшли продукти, які складають борщовий набір, тобто по одному кілограму буряку, капусти, картоплі, моркви та цибулі.
П’ятірка найдорожчих регіонів наступна: Київ – 71грн, Донецька область – 69грн, Закарпатська – 68грн, Чернівецька – 67грн і Тернопільська – 66грн.
ТОП – 5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Миколаївщина – 58грн, Харківщина – 59грн, Херсонщина – 60грн, Львівщина – 61грн і Запоріжжя – 61грн.
Жителі інших регіонів купують борщовий набір за такою вартістю: у Волинській, Київській і Кіровоградській областях – за 65грн, у Івано-Франківській, Луганській, Одеській, Сумській і Хмельницькій – за 64грн, у Вінницькій, Житомирській і Черкаській – за 63грн, у Полтавській, Рівненській і Чернігівській – за 62грн, у Дніпропетровській області – за 61грн.
По кожному продукту овочевого кошику найдорожчими та найдешевшими регіонами є:
Капуста. Найдорожчий регіон – Закарпатська область із ціною 14,3грн і найдешевший – Миколаївська, де кілограм капусти обійдеться в 9,6грн. Різниця в ціні між ними – 4,7грн, або 49%.
Цибуля. Найдорожча цибуля продається на Тернопільщині – по 19,8грн, а найдешевша на Миколаївщині – по 17грн. Різниця в ціні складає 2,8грн, або 16%.
Буряк. Найбільша вартість буряку в Києві, де його можна придбати по 14,4грн, а найменша в Харківській області, де він обходиться в 10,4грн. Різниця в ціні – 4грн, або 38%.
Морква. Буковина є лідером із ціни на моркву, де вона коштує 15грн. А найдешевшу можна знайти на Херсонщині – по 11грн. Різниця в ціні становить 4грн, або 36%.
Картопля. Найдорожчий регіон – Донеччина з ціною 11,3грн, а найдешевший – Рівненщина, де середня ціна 7грн. Різниця в ціні – 4,3грн, або 61%.
Данні альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців поточного року борщовий набір подорожчав на 70%. Усі продукти демонстрували зростання: цибуля – в два з половиною рази, капуста – в два рази, морква – на 60%, буряк – на 59%, картопля – на 42%. Але в лютому цього року ситуація змінилась і деякі овочі подешевшали.
Нагадаємо, “За п’ятку цілий шовдарь треба нести”: як живуть закарпатські студенти (ВІДЕО)
Читайте також:Дайджест основних подій Закарпаття, України та світу 7 березня 2019 року
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0