Як вибрати зернову каву
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
16:25 15 листопадаНа Закарпатті правоохоронці заблокували ще один канал незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних96 0
-
15:34 15 листопадаНа Закарпатті викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон, до якої причетний правоохоронець зі Львівщини108 0
-
15:00 15 листопадаЗакарпатські прикордонники затримали чоловіка, який з милицями та ритуальним букетом намагався перетнути кордон143 0
-
14:22 15 листопадаБільше 7 років позбавлення волі отримав житель Рахівщини за незаконне переправлення чоловіків до Румунії127 0
-
13:15 15 листопадаСиноптик вже зараз попередила: в Україні 3 дні вируватиме сильна негода — коли саме192 0
-
11:12 15 листопадаНа пожежі в Мукачівському районі травмувався 83-річний чоловік120 0
-
10:57 15 листопадаРізновиди чоловічої термобілизни для військових126 0
-
10:17 15 листопадаПоліція Закарпаття затримала підозрюваних у підпалі службового авто127 0
-
09:45 15 листопадаУ Хусті чоловік стріляв і кинув димову шашку біля будівлі РТЦК (ВІДЕО)386 0
-
18:09 14 листопадаЯкому знаку зодіаку пощастить 15 листопада261 0
-
17:48 14 листопадаВартість оренди житла в Україні: де найбільше зросли ціни184 0
-
17:07 14 листопадаПатрульна поліція Закарпаття попереджає про ускладнення погодних умов186 0
-
16:21 14 листопадаДСНС з Нацполіцією закликають дітей і молодь додати світла до свого образу заради безпеки195 0
-
15:48 14 листопада«Свято наближається»: на Тячівщині рятувальники двічі за добу гасили пожежі у коптильнях190 0
-
14:10 14 листопадаНа Закарпатті підпалили дві поліцейські машини227 0
Коментарі - 0