Як вибрати зернову каву
.jpg)
На ринку представлені тисячі моносортів і сумішей кави. Ми навчимо вас, як правильно вибрати каву в зернах, щоб вона не розчарувала, а стала приємним відкриттям. Якщо виділити кілька основних критеріїв вибору, завдання стає простішим. Абсолютним фаворитом за продажів в Україні, до речі, є кава в зернах Старбакс, адже вона відрізняється високою якістю і, що важливо, помірною ціною.
Яку кави вибрати по ступеневі обсмаження
Смак, запах і властивості кави залежать від того, на який плантації вона вирощена. Наприклад, зерна арабіки, зібрані на її історичній батьківщині, в Ефіопії та Ємені, мають насичений смак із шоколадними нотками. Смак напою визначає не тільки сорт, а й ступінь обсмаження зерен. Обираючи якісну каву, досить легко припуститися помилки у виборі обсмаження. Кава в зернах піддається різним ступеням термічної обробки, що впливають на її кінцевий смак.
Три основні ступені обсмажування:
- слабке;
- середнє;
- сильне.
Найсвітліше обсмажування майже не змінює колір зерен, напій матиме легкий хлібний післясмак. Особливість — такий напій практично не має кольору та запаху, і заварюється при мінімальній температурі. В Україні сорти найсвітлішого обсмаження не мають широкої популярності.
Середнє обсмаження використовують для більшості сортів Ефіопії та Америки. Середня обжарка оптимально розкриває всі властивості кавових зерен. Більшість видів зернової кави Старбакс мають саме середній ступінь обжарки. Зерна обсмажують до другого клацання, водночас виділяється олія, плоди набувають шляхетного коричневого кольору та божественного аромату. Якщо для сорту характерна кислинка або рослинний присмак, їх можна відчути саме в цій стадії. Середня обжарка надає зернам блиск і оксамитовий вигляд, виділяє гіркуватість, карамельні й шоколадні нотки в смаку напою.
Сильна обжарка підійде для любителів міцної кави з карколомним ароматом. Обсмажування проводиться до появи запаху підгорілої кави. З таких зерен виходить густий напій, зі змішаним гірко-солодким смаком. Зерно повністю розкривається та починає диміти. Це дає найкращий насичений смак і різкий запах «з димком». Ціна кави в зернах Starbucks сильної обжарки трохи вище, ніж сортів із середнім обсмаженням — адже глибоке прожарювання призначене для справжніх кавових гурманів. Такі сорти не підходять для того, щоб куштувати їх декілька разів упродовж дня — вони призначені для повільної насолоди напоєм один-два рази на добу, адже мають супер насичений аромат і сильний післясмак.
Читайте також:
Останні новини
-
17:51 22 квітняЗакарпатка народила п’яту дитину у кареті швидкої45 0
-
15:38 22 квітняПоблизу кордону зі Словаччиною затримали двійку правопорушників90 0
-
14:24 22 квітняРятувальники Мукачівщини ліквідували пожежу у надвірній споруд95 0
-
11:54 22 квітняВ Ужгороді затримали водія, який напідпитку скоїв ДТП115 0
-
11:16 22 квітняЯк стати успішним у пошуку роботи: Покроковий план дій127 0
-
10:58 22 квітняБлизько 1650 мішків: на Мукачівщині у вантажівці згоріло 6 тонн вугілля278 0
-
10:22 22 квітняНа Великдень обірвалось життя офіцера 128-ї бригади407 0
-
10:15 22 квітняУ горах Румунії протягом 8 годин шукали двох заблукалих українців117 0
-
20:25 21 квітняДТП у Мукачеві: п'яний водій Dacia на швидкості влетів у Toyota232 0
-
17:10 21 квітняУкраїнець може стати Папою Римським971 0
-
15:47 21 квітня«Сюрприз» під сидінням: у мікроавтобусі закарпатця прикордонники знайшли понад 28 тис.$253 0
-
14:51 21 квітняУ Мукачеві виявили нетверезого водія-порушника, який позбавлений права керування237 0
-
12:00 21 квітняНа Тячівщині горіла надвірна споруда246 0
-
11:09 21 квітняПомер Папа Римський Франциск729 0
-
10:45 21 квітняЦього тижня на Закарпатті прогнозують теплу погоду з грозами387 0
Коментарі - 0