Вживання в їжу деяких продуктів впливає на ризик розвитку онкологічних захворювань

29.09.2021 07:30 469 0
Вживання в їжу деяких продуктів впливає на ризик розвитку онкологічних захворювань

Ізраїльські лікарі розповідають, що досить складним є визначення зв’язку онкології і певних продуктів харчування, оскільки різні сім’ї вживають різні продукти і страви, при цьому процеси і способи їх приготування також можуть відрізнятися.

Проте вживання в їжу деяких продуктів впливає на ризик розвитку онкологічних захворювань.

«Оброблені» продукти. Експеримент, який проводився протягом 2018 р., об’єднав дані, отримані від 100 000 добровольців, і показав існування зв’язку між збільшенням (на 10 %) захворюваністю деяких видів онкології та вживанням ультра-обробленої продукції.

Ідеться про такі продукти:

  • хліб і хлібобулочні вироби в упаковках;
  • закуски з солодким або солоним смаком в упаковках;
  • лимонади і вода з газом;
  • напої, що містять цукор;
  • м’ясна продукція, що пройшла обробку, зокрема фрикадельки і хот-доги в упаковках;
  • суп і вермішель швидкого приготування;
  • продукція, що складається переважно з цукру, масла і жиру;
  • продукція, що містить гідрогенізовані олії, модифікований крохмаль і білкові ізоляти.

М’ясо червоних сортів і приготовлені з нього продукти. Доведено, що існують сорти м’яса, здатні підвищити ймовірність виникнення онкології.

Згідно з даними Американського інституту дослідження онкологічних захворювань, при регулярному вживанні даних видів м’яса та м’ясної продукції ймовірність виникнення раку шлунка і кишківника зростає.

Таку небезпеку становлять наступні види обробленого м’яса:

  • нарізана індичка;
  • болонья;
  • сирокопчений бекон;
  • шинка, хот-дог і інші види м’ясних делікатесів.

Якщо у вашому щотижневому раціоні міститься понад 500 г або три порції м’яса червоних сортів, то ризик розвитку злоякісних новоутворень товстого кишківника і прямої кишки значно збільшується.

Алкогольні напої. До теперішнього моменту зібрано низку досить переконливих доказів того, що якщо вживати дози алкогольних напоїв понад норму, то ви збільшуєте ймовірність виникнення ракових пухлин певних органів і частин тіла.

Зокрема при такому вживанні алкогольної продукції значно підвищується ризик злоякісних новоутворень у ротовій порожнині, в глотці (горлі), в гортані (на голосових зв’язках), в стравоході, в молочних залозах, злоякісного переродження клітин печінки, а також ризик виникнення колоректальних пухлин.

Фахівці, що працюють в Американському інституті дослідження онкологічних захворювань, стверджують, що шкода від вживання алкогольних напоїв значно зростає, якщо ви поєднуєте його з курінням. Тому й рекомендують або взагалі відмовитися від алкоголю, або максимально знизити його споживання.

Читайте також:

Теги: Медицина
Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!