Популярний продукт, який допоможе впоратися із болем: що ми не знаємо про оливки

02.03.2024 18:00 477 0
Популярний продукт, який допоможе впоратися із болем: що ми не знаємо про оливки

Оливки дуже часто використовуються в стравах середземноморської кухні. І, хоча характерний смак подобається не всім, непоказний на перший погляд продукт славиться чималими перевагами для здоров'я

Відкритий доктором Gary Beauchamp олеокантал, який міститься в оливках, діє подібно до ібупрофену.Згідно з науковими дослідженнями, він також допомагає усунути багато типів ракових клітин, не діючи при цьому на здорові.

Як правильно їсти оливки

Оливки можна їсти як закуску, добавляти їх до салатів, піци чи інших страв, зокрема і м'ясних. Вони є частиною середземноморської дієти. Хоча українці найчастіше бачать зелені і чорні оливки, насправді їх колірна палітра набагато більша. Вона включає також відтінки червоного і коричневого.

Колір оливок не випадковий, він вказує на стадію дозрівання продукту:

зелені — збирають у вересні, коли оливки ще незрілі, вони мають більш тверду консистенцію, злегка гіркуватий смак, багаті вітаміном С;

червоні — збирають наприкінці жовтня-на початку листопада, коли плоди вже починають дозрівати, колір може відрізнятися відтінком від червоного до коричневого, поєднують м'який смак солодкості і гіркоти;

чорні — збирають у грудні, мають темно-фіолетовий колір, м'яку консистенцію та лише злегка солонуватий смак.

Що корисніше — зелені чи чорні оливки? Насправді, правильної відповіді не існує. Тут все залежить конкретно від ваших смакових уподобань. Цікаво, що дієтологи часто рекомендують промивати консервовані оливки, щоб позбутися зайвої солі і інших добавок.

Чи можна їсти оливки за гастриту: кому протипоказані

На жаль, оливки можна їсти далеко не всім. Цей продукт відрізняється сильним жовчогінним ефектом, а тому його не варто додавати до свого раціону людям під час загострення холециститу та інших захворювань жовчного міхура. Не можна їх вживати і за каменів у нирках.

Консервовані оливки можуть бути шкідливими через добавки, які до них додають виробники. Так залишки глютонату заліза і невимитої каустичної соди роблять їх сильним алергеном. Не можна їсти оливки за гастриту, а також дітям до 3 років.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!