На Закарпатті пропонують пивний туризм
28.03.2018 18:48
236
0
Пиво - алкогольний напій середньої міцності, який виготовляють ферментацією ячмінного, або кукурудзяного, або рисового солоду. Пиво характеризується специфічною гіркотою та ароматом, що надає йому хміль, а також здатністю до піноутворення. Процес виробництва пива називається броварством, інколи пивоварінням.
Пиво - третій за популярністю напій в світі (після води і чаю) і найпопулярніший алкогольний напій в світі. Найвідоміших сортів пива не більше 15. Вони всі хороші, у кожного є своя смакова особливість. Проте критерії відмінностей все-таки існують:
1. "Щільність" пива. Взагалі кордон щільності - від 8 до 14, тому в холодну пору року краще йде щільне пиво, а в спеку - менш щільне.
2. Колір. Вважається, що світле пиво - для чоловіків, темне пиво найсолодше - для жінок.
3. Вміст алкоголю. Міцне пиво - понад 5%, середнє - 4,5 - 4,7%, слабке - до 3%.
Експерти пивного туризму визначили найкращі його напрями в Закарпатті:
1. Мукачево. Найстаріша пивоварня Закарпаття знаходиться саме тут.
2. Кваси Рахівського району. Найвідоміша крафтова пивоварня України працює в маленькому гуцульському селі.
3. Вишково Хустського району. Крім якісного пива бажаючі можуть спробувати пивний велнес у пивному чані.
4. Ужгород. Найбільша кількість пабів з крафтовим закарпатським пивом
5. Міжгір‘я. Найвисокогірніша пивоварня України, що пропонує справжнє зелене пиво.
Федір Шандор
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0