Медики назвали найкорисніші продукти для серцево-судинної системи
Ці продукти - потужний захист від захворювань серцево-судинної системи.
Ні для кого не секрет, що їжа рослинного походження необхідна організму людини. Вона багата на вітаміни і мінерали, що сприяє зміцненню здоров'я організму в цілому, впливає на якість роботи всіх його систем, а також не дає з'явитися різним захворюванням, пише medicina.
Ось чому так важливо щоденне вживання порції рослинної їжі. Спробуємо з'ясувати денну дозу овочів і фруктів?
Відповідь на це питання була знайдена завдяки дослідженням, проведеним в одному з коледжів Лондона. За їх результатами встановлено, що добове споживання приблизно 800 грамів різних овочів і фруктів сприяє продовженню життя. Згідно думки фахівців, які брали участь в цих дослідженнях, саме така щоденна норма може скоротити кількість передчасних смертей, приблизно 8 мільйонів в рік. Розподілити добову дозу овочів і фруктів на 10 порцій по 80 грамів між прийомами їжі зовсім не складно. По суті це приблизна вага одного невеликого банана, яблука чи груші.
Рослинна основа їжі потужний захист від захворювань серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, онкології, діабету. Її вживання сприятливо впливає на зір, стан шкіри і волосся, зміцнення імунітету, поліпшення кісткової тканини, нормалізацію обміну речовин і зниження ваги.
Кожен овоч і фрукт корисний по-своєму, тому включати в раціон бажано все різнокольорові плоди. Найбільш корисними є зелені та жовті овочі, в рядах яких шпинат і перець, а також хрестоцвіті рослини. Максимальну користь приносить вживання овочів і фруктів в сирому вигляді без термічної обробки, в результаті чого пропадає велика частина корисних речовин, які знаходяться в їх складі. Заправляйте овочеві страви рослинними оліями і соусами на їх основі, замінюючи ними сметану і майонез.
Вживаючи щодня рослинну їжу в потрібній кількості підвищуються шанси поповнити ряди довгожителів.
Рекомендується споживати не менше 400 грамів овочів і фруктів щодня. Але оскільки овочі та фрукти нерівноцінні за змістом різних поживних речовин, бажано складати тижневе меню таким чином, щоб щодня на столі були присутні широке розмаїття рослинних продуктів. Причому корисні не тільки свіжі овочі і фрукти, а також заморожені та сушені, які зберігають свої унікальні властивості.
Коментарі - 0