Кращий бік фаст-фуду: топ-3 ідеї для бургерів з корисними інгредієнтами
Час від часу всім хочеться швидкого і ситного перекусу, хоча не всі готові у цьому зізнатися. Нас вчили, що бургери – це фаст-фуд і у будь-якому випадку шкідливо. Але це якщо зловживати ними, до того ж харчуючись у місцях, де готують їжу сумнівної якості. Бургери можна робити і з якісних та корисних складників.
Основні страви замінювати ними ніхто не радить, однак хіба правильно змушувати відмовлятися від хліба й м’яса як таких? М’ясні бургери farsh.in.ua/, звісно, найбільш популярні, але є і альтернативні начинки.
З креветками і лососем
Ситна ідея для рибного дня. Морепродукти багаті на омега-3 і омега-6 кислоти, вітаміни групи B і PP. Найкращі компаньйони для креветок і лосося – хрусткий салат, зелена цибуля і огірки. Присмачити все це можна гострим соусом. А приготування рибного бургера займе не більше 15 хвилин.
180 г дрібно нарізаних очищених сирих креветок
4 стейки лосося без шкіри
3 зелені цибулини
лимон
60 г грецького йогурту
4 чайні ложки соусу чилі
2 пучки салату
1 огірок
4 булочки для бургерів
1 столова ложка оливкової олії
невелика пачка коріандру
Половину креветок, половину лосося, зелену цибулю, цедру і половину пачки коріандру змолоти у кухонному комбайні до консистенції пасти. Перелити в миску, змішати з рештою креветок і лосося, сформувати бургери. Грецький йогурт і соус чилі змішати, додавши за смаком лимонного соку. Салат і огірок заправити лимонним соком та олією, відкласти. Бургери підсмажити на олії до готовності риби та появи хрусткої скоринки. Подавати з салатом та гострим соусом.
З грибами
Збирати гриби – захоплююче заняття, а ще приємніше їх їсти. Спробуйте приготувати бургер з грибами, ніжним сиром та часниковим соусом – і добавки попросять навіть ті, хто раніше не був прихильником грибів.
4 великі гриби
1 столова ложка олії
2 смажені червоні перці
½ невеликої пачки чебрецю
50 г панірувальних сухарів
1 столова ложка томатної пасти
2 чайні ложки сушеної паприки
3 тонко нарізані червоні цибулини
1 столова ложка винного оцту
3 зубчики часнику (неочищені)
50 г якісного майонезу (краще домашнього)
4 булочки для бургерів
листя салату
25 г натертого сиру
Щоб приготувати часниковий майонез, загорніть зубчики часнику у фольгу і смажте на грилі невеликому вогні, доки вони не стануть м’якими. Очистіть, розімніть виделкою і змішайте з майонезом. Ніжки грибів дрібно наріжте і підсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте перець, чебрець, панірувальні сухарі, томатну пасту, паприку і готуйте ще 5 хвилин. В іншій сковороді підсмажте тонко нарізану цибулю, додайте цукор, винний оцет і трохи приправ. Дайте всьому охолонути. Шапки грибів натріть олією, наповніть соусом з приправлених ніжок, загорніть у фольгу і підсмажте на грилі. Булочки також нагрійте таким чином. Змастіть кожну булку для бургера часниковим майонезом, покладіть листя салату, фаршировані гриби, тертий сир і карамелізовану цибулю.
З фалафелем
Фалафель – страва зі смаженого нуту, а нут – рослина з родини бобових, одне з вегетаріанських джерел білку. І він чудово підходить у якості начинки для ситного бургера.
300 г нуту
0,5 шт. цибулі
4 зубчика часнику
100 г кінзи
100 г петрушки
1 столова ложка лимонного соку
1 столова ложка кмину
1 столова ложка молотого червоного перцю
1,5 чайної ложки солі
3 столові ложки олії
5 булочок для бургерів
100 г йогурту
3 листки салату
аджика за смаком
Нут замочіть на ніч у холодній воді. Подрібніть у комбайні до консистенції каші. Наріжте цибулю, петрушку і кінзу, а часник розчавіть у часникодавці. Змішайте у кухонному комбайні з нутом, залиште в холодильнику на 30 хвилин, а тоді сформуйте котлети (близько 5 шт). Обсмажте на олії з кожного боку. Знизу булку для бургера змастіть аджикою, зверху покладіть листок салату, на нього – котлету з нуту і йогурт.
Коментарі - 0