Коли хочеться солоденького: рецепти нашвидкуруч

24.01.2025 15:29 78 0
Коли хочеться солоденького: рецепти нашвидкуруч

Маєш велику родину? Часто чуєш питання про те, що смачненького є вдома? Якщо хочеш приготувати смачні десерти рецепти від «Львівських дріжджів» допоможуть тобі порадувати смачненьким родину чи друзів за застіллям. Сьогодні говоримо про панкейки та варіанти їх подачі.

В чому секрет?

Панкейки — це пухкі млинці, які можна подавати до сніданку, обіду, вечері або як десерт. Вони міцно закріпилися в кулінарних традиціях різних країн. Все завдяки:

  • простоті приготування — зазвичай все необхідне вже є в холодильнику, не потрібно спеціальних інструментів, приладів та навичок;
  • універсальності — ця страва відкриває простір для фантазії та прекрасно поєднується з медом, ягодами, йогуртом, шоколадною пастою, топінгами, джемом, крім того, можна експериментувати з видами борошна, складниками та формами;
  • легкості та ніжності — на відміну від багатьох інших десертів, панкейки не перенасичені цукром чи жиром, мають безліч дієтичних варіацій (замість білого борошна використовують цільнозернове чи вівсяне, цукру — фруктове пюре або замінники).

Приготування панкейків — це справжнє мистецтво. Якщо в родині є діти, то можна їх залучати до процесу, щоб весело провести час.

Базовий рецепт — основа для експериментів

Пропонуємо твоїй увазі універсальний рецепт, який ти можеш доповнити на власний смак — фруктами, ягодами, горішками, карамеллю, згущеним молоком. Для приготування тобі знадобиться:

  • пшеничне борошно — 300 г (точну кількість можна коригувати в процесі, бо залежно від сорту, виробника та типу різняться і властивості цього продукту);
  • пресовані «Львівські дріжджі» — 10 г;
  • молоко — 350 г;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • цукор — 4 ст. л.;
  • дрібка солі;
  • яйця курячі — 2 шт.

Розітри два яєчні жовтки з цукром, а окремо розведи дріжджі в молоці кімнатної температури. В глибоку миску просій борошно, щоб збагатити його киснем та забезпечити пористу структуру готових виробів, додай до нього сіль та рідкі складники. Отриману масу розмішай до однорідності, додай олію та залиш отриману суміш на 15 хвилин. Тим часом збий білки до стійкої піни та повільно додай до тіста. На середньому вогні розігрій сковороду з антипригарним покриттям та смаж на ній панкейки по 3 хвилини з кожної сторони до рум'яної скоринки.

Подорож навколо світу: як подають млинці в різних країнах

В США панкейки — це класичний сніданок. Їх складають один на один, поливають кленовим сиропом і додають кілька шматочків вершкового масла. Американці люблять додавати в тісто шматочки банана, чорницю чи шматочки шоколаду.

У Франції готують тоненькі крепи без цукру. Подають їх із солодкими — шоколадний соус, джем, фрукти або солоними додатками — шинка, сир, овочі. Особливо популярні в країні крепи Suzette — млинці з апельсиновим соусом і коньяком.

Японська версія американських панкейків — хоткейки. Вони дуже пишні й високі, завдяки додатковій кількості яєць і повітряній структурі тіста. Подають страву з медом, вершками, фруктами або морозивом.

В Німеччині готують кайзершмарн — пухкий омлет-млинець, що нарізають на шматки під час приготування. Подають страву з цукровою пудрою, яблучним пюре, варенням або сухофруктами. Тож, обирай свій варіант та готуй з задоволенням.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!