Форелева ферма у селі Колочава на Міжгірщині
30.05.2017 10:20
1784
0
На форелевій фермі у селі Колочава Міжгірського району Закарпаття щодня ловлять 40 кілограмів форелі.
Про це розповів власник ферми Володимир Дзюба. Чоловік родом з Вінниччини, єдиний в Україні створив природну форелеву ферму. Вода в басейни тече з гірської річки, тому має приблизно однакову температуру влітку і взимку. Через це форель дуже смачна.
“Туристів дуже багато. Влітку записуються в чергу за 2-3 дні наперед. За раз ловлять до 2 кілограмів риби. Коли починав, працював з ресторанами й кафе. Тепер продаю рибу лише туристам”,- каже Володимир.Туристам роздає вудочки, ті мусять спіймати рибину. Потім господар її чистить та смажить на мангалі. “В нас були на дегустації французи, німці, австрійці. Всі сказали, що риба дуже смачна”, – додає господар. Кілограм форелі коштує 250 гривень. На мангалі також готують картоплю “по-вінницьки” з часником та травами. Колись був у цьому селі на екскурсії. Мені так сподобалась природа, і форель. Що загорівся й собі щось подібне зробити. У справу вклав дуже багато. Та й справа не окупиться одразу. За рік форель виростає на 40 грамів. Треба чекати 5 років аби дійшла до товарного вигляду. Лише тодіі почне давати прибуток. Але в мене ризикове господарство. Якоїсь весни піднялася повінь і в річку змило кілька басейнів риби. А коли йде велика вода нічого вдіяти не зможеш”, – додав Володимир Дзюба. У Володимира ферма збудована за американським проектом. Каже форель можна розводити будь – де, але вона не буде такою смачною і не є такою популярною в інших областях України, пише gazeta.ua. “За 100 тисяч доларів можна зробити ферму, яка буде штучно охолоджуватись та наповнюватись киснем. В мене знайомі відкрили ферму на Вінниччині, але проект не пішов. Вінницькі люди знають карась, короп, товстолоб. Аби запустити подібний проект треба багато вкласти в рекламу, розкрутку місця”. Валентина Мураховська За матеріалами: zakarpatpost.net
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0