Феєричним фестивалем завершився «Тиждень студентської дружби» в УжНУ
23.05.2018 15:16
168
0
Чудова погода, активна студентська публіка, шквал позитивних емоцій, гарна музика та смачні кулінарні конкурси - все це разом складало фестиваль «Тиждень студентської дружби», організований УжНУ спільно із Закарпатським угорськомовним товариством студентів та молодих дослідників (ЗУТСМД). Його проведення вже стало традиційним - цьогоріч він проводився втретє. Завершальному фестивальному дню, який прийшовся на 22 травня, передували спортивні змагання з міні-футболу, баскетболу, пін-понгу, волейболу та крикету, йдеться на офіційному сайті закладу.
Серед головних родзинок студентського фестивалю стали кулінарний конкурс, під час якого змагалися студентські команди у мистецтві варіння бограчу та інших кулінарних страв. Проректор з навчально-виховної роботи Ігор Король зазначив: «З кожного попереднього фестивалю ми беремо все краще, що було, і додаємо трохи новизни. Ми провели чимало спортивних конкурсів, а тепер проводимо підсумковий фестиваль, де студенти можуть відпочити, поспілкуватися, позмагатися у варінні бограчу. Щороку в нас збільшується кількість іноземних студентів і ми створюємо максимально-комфортні умови для їхнього проживання та навчання. Ми хочемо, щоб вони акліматизувалися, відчували себе своїми в нашому місті. Для цього проводимо фестиваль, щоб навести неформальні мости, створити атмосферу для спілкування між студентами різних національностей. На фестивалі африканці співають українські пісні, ми куштуємо страви індійської та африканської кухні, спілкуємося. Усе це допомагає нам краще зрозуміти один одного».
В конкурсі на найкращий бограч та кулінарну страву взяли участь шість команд з факультетів УжНУ, 4 команди угорськомовних студентів та команда іноземних студентів УжНУ. Ближче до вечора територія фестивалю наповнилася запашними ароматами готового бограчу, команди представили свої кулінарні витвори на суд журі.
Атмосфера фестивалю - добротний гумор. Заступник декана математичного факультету Павло Мулеса розповідає про підготовку до приготування страви: «Наш секрет - рулька свині, зарізаної в п’ятницю, тринадцятого числа. На цьому фестивалі вже склалася така традиція, що кулінарний конкурс виграють завжди угорці, тому цього року у нас шеф-кухар - угорець. Бограч ми вже зварили, всі казали що смачний, з’їли все, ледве залишилося для журі. Тепер головне - щоб судді прийняли правильне рішення!»
При підведенні підсумків конкурсів на сцену фестивалю вийшли проректор Ігор Король, голова Закарпатського угорськомовного товариства студентів та молодих дослідників Норберт Бенце, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, перший заступник Генерального консула Угорщини в м. Ужгород Ласло Куті та представник іноземних студентів Балкаран Сінгх.
За результатами всі команди, які готувли кулінарні страви, отримали нагороди та цінні призи. Нагороду за найкращий бограч отримала команда «Кечке», а за кулінарну страву - «Ексел Ішан» іноземних студентів УжНУ. Переможницею в конкурсу «Краще фото у вишиванці» стала студентка математичного факультету УжНУ Ярослава Матійчак.
Протягом усього фестивалю чудову атмосферу створювали танцювальні колективи та виконавці. Були представлені угорські фольклорні колективи, виступав «Дім історичного танцю «Тартан», який ознайомив глядачів з запальними середньовічними танцями та провів майстер клас для всіх охочих спробувати себе у ролі середньовічного танцівника.
Серед виконавців було багато вихованців університетської вокальної студії «Соло-міо», зокрема Марина Кушнір, Сергій Юзьків, Цогіка Сарібекян та інші.
Джей Копф - студент медичного факультету №2, вразив сильним та проникливим виступом із українською піснею «Два кольори». Завершився фестиваль електро-саундом вечірньої дискотеки.
Олексій Шафраньош
Інформаційно-видавничий центр
фото: Антоніна Зеленецька
Нагадаємо, В Ужгороді відбудеться вже традиційний, 9-й, Закарпатський Парад Наречених
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0